« Home | Αυτοκτονώντας στη Μονή » | depressed » | Chicken Fight » | "Όχι πανικός, όχι πανικός. ΑΑΑΑΑΑ!" » | [κάπου στο πιώμα χάσαμε το μέτρημα...] » | Άραγε, ζει ο ταξιτζής που έδινε λαχανιασμένος στον... » | Re-Mall Athens: Το μεγάλο αυθαίρετο » | Ανάβουν τα φώτα και συγκεντρώνονται όλοι γύρω της.... » | Προπαγάνδα made in green... » | Αν ο Παύλος Σιδηρόπουλος είναι ο Έλληνας Jim Morri... » 

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2006 

Ένα τανκ στο κομπιούτερ μου


Κάποια μέρα με τη Δέσπη ανακαλύψαμε ότι έχουμε ίδιο εκτυπωτή. Epson Stylus Color 440.

Ανατριχιάσαμε. Είμαστε πια τρεις, αν και νομίζω πως ο θείος μου ο Κυριάκος τον αντικατέστησε το δικό του.

Μόλις αντίκρισα το αδερφάκι του printer μου στο γραφείο της είπα «Κι εσύ; Δεν είναι χαρακτηριστικά “αθόρυβος”;»

«Άσε. Η μαμά μου μου ’ χει πει να προειδοποιώ πριν εκτυπώσω».

Όντως. Ο Epson μας δεν ενδείκνυται για μεταμεσονύχτιες εκτυπώσεις-οι γείτονες μπορεί να καλέσουν την αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Επίσης για τον Epson μας –όπως και για το 15χρονο πλυντήριό μας- απαιτείται άδεια οπλοφορίας. Δεν είναι αστείο. Ο ήχος και η δόνησή του κατά την εκτύπωση θυμίζουν το τανκ του Πολυτεχνείου. Για αυτό δεν εκτυπώνω μπροστά στη μαμά μου. Φοβάμαι μήπως θυμηθεί την εισβολή το ’74 και βάλει τα κλάματα.

Σε μια πρόσφατη περιήγηση μου στο Πλαίσιο με κατέλαβε πολιτισμικό σοκ όταν διαπίστωσα, δια της επαγωγής, ότι ο εκτυπωτής μου [ας τον λέμε τανκ στο εξής] δεν πρέπει πια να στοιχίζει πάνω από 10 ευρώ. Μιλάμε για απλό inject μηχάνημα, του ’98, που πρωτοσυνέδεσα σε Η/Υ 386!

Οι σημερινοί απλοί εκτυπωτές είναι χρώματος ασημί, συνδέονται στη usb και στοιχίζουν 30€. Ο δικός μου είναι άσπρος (βασικά, κίτρινος από το πέρας του χρόνου) και συνδέεται μόνο στην παράλληλη θύρα- πώς να μη στοιχίζει 10€ (και αν).

Όταν το είπα στη συντρόφισσα Δέσπη, ανατρίχιασε.

«Μόνο;»

«Μόνο», απάντησα, «και αν δεχτεί κανείς να τον αγοράσει».

Η Δέσπη αντιπρότεινε να τον πουλήσουμε σε φοιτητές πληροφορικής που ψάχνουν παλιά μηχανήματα για να τα διαλύσουν στα εξ ων συνετέθησαν.

Εγώ πάλι σκέφτηκα να το δωρίσουμε στο Πολεμικό Μουσείο.

Αλλά έμεινα στη σκέψη, διότι το τανκ μου θα φύγει από το σπίτι μόνο όταν παραδώσει οριστικά το πνεύμα του.

Προς το παρόν αντέχει, αν και τελευταία το τανκ μπάζει νερά: Εκεί που εκτυπώνει, σταματά στη μέση της σελίδας, τη φτύνει και αρπάζει λαίμαργα τις επόμενες εκτυπώνοντας πάνω τους με κινέζικους χαρακτήρες.

Δεν ξέρω τι σημαίνει. Ξέρω μόνο πως, όπως όλοι οι ιοί που εξαπλώθηκαν στην Άπω Ανατολή, έτσι και ο ιός του made in japan τανκ μου είναι κολλητικός (ναι, ναι, το ίδιο παθαίνει πια και της Δέσπης).

Ίσως πάλι να πρόκειται για μια ακόμη επαναστατική εκδήλωση της φιλοπόλεμης φύσης του.

Δε με νοιάζει. Ούτως ή άλλως όλες οι συσκευές σ’ αυτό το σπίτι εκδηλώνουν κατά καιρούς αυτόνομη βούληση.

Τέλος πάντων.

Το τανκ μου είναι έτσι κι όποιος αντέξει.

Και συγγνώμη για το ανώφελο και φλύαρο σεντόνι-post.

Είναι που διαβάζω για το Πανεπιστήμιο κάτι παπαρδέλες για δίκτυα υπολογιστών κι έχω πελαγώσει…

ΥΓ: Επίσης συγγνώμη αν σας κουράζω τους οφθαλμούς με τις αλλαγές γραμματοσειρών. Απλώς πειραματίζομαι.

>> νομίζω πως ο θείος μου ο Κυριάκος τον αντικατέστησε το δικό του

Προφανώς, ούτε εκείνος είναι φίλος της εισβολής...!

>> Ο Epson μας δεν ενδείκνυται για μεταμεσονύχτιες εκτυπώσεις-οι γείτονες μπορεί να καλέσουν την αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας

Ενδείκνυται, όμως, για μεταμεσονύκτιο σεξ! Ναι, καλά διάβασες (διαβάσατε): ας υποθέσουμε ότι θέλετε να κάνετε αχαλίνωτο (και θορυβώδες) σεξ εν τω μέσω της νυκτός. Οι γείτονες είναι "περίεργοι" (ε, ο Γιαννάκης μεγάλωσε πια κι έχουν να κάνουν έρωτα από τότε που η μητέρα του τον συνέλαβε - όχι στο Πολυτεχνείο! Τό 'χουν ξεχάσει πια και δεν θέλουν ούτε να το ακούνε -κυριολεκτικά!-, διότι τους θυμίζει ότι αυτοί "δεν"...!) και δεν θέλετε να σας ακούσουν. Το ραδιόφωνο έχει χαλάσει, οπότε η λύση να βάλετε "Love Radio" στη διαπασών αποκλείεται. Τι κάνετε; Βάζετε μπρος το τανκ (βλέπε: εκτυπωτής) και κάνετε τη... δουλειά σας ελεύθερα. Προσοχή, όμως: δώστε για εκτύπωση κάτι πολυυυύ μακροσκελές (π.χ. πτυχιακή εργασία) για να μην βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να διακόψετε το... (ξέρετε τώρα) για να ξαναπατήσετε το "πριντ"!

>> πώς να μη στοιχίζει 10€ (και αν)

τον αγοράζω με 100! Επειδή η αξία είναι κάτι σχετικό...!

Εμ κι εσύ πας και διαλέγεις τις "Ντακότες" - άντε, στην καλύτερη περίπτωση τα "Φάντομ"! Από 'δω και πέρα να περνάς πιο συχνά απ' το "Πλαίσιο" -τη Μέκκα των στρατιωτικών εξοπλισμών- για να βλέπουν τα ματάκια σου και κανά F-16 (ή, έστω, Γιουροφάιτερ!)!

>> Εγώ πάλι σκέφτηκα να το δωρίσουμε στο Πολεμικό Μουσείο.

Χάρισέ τον στον Σπήλιο! Είναι, άλλωστε, γνωστή η αγάπη του για τα δώρα-αναμνηστικά-μπρελόκ στρατιωτικού περιεχομένου. Τις προάλλες του δώρισαν έναν πίνακα οργάνων από το κόκπιτ ενός (καταργηθέντος, πλέον) Φάντομ και πέταξε απ' τη χαρά του!

>> Ίσως πάλι να πρόκειται για μια ακόμη επαναστατική εκδήλωση της φιλοπόλεμης φύσης του

Σ' αυτή την περίπτωση, δεν ανήκει στον τακτικό στρατό. Μάλλον είναι αντάρτης! Λες να ανήκει στο PKK;;;

>> Και συγγνώμη για το ανώφελο και φλύαρο σεντόνι-post.

Παρακαλώ (παρακαλούμε!)! Θα έλεγα ότι είναι το καλύτερο ποστ που έχεις δημοσιεύσει ποτέ (αστειεύομαι. Και τα υπόλοιπα ήταν υπέροχα! Απλώς, αυτό το συγκεκριμένο αποδεικνύει ότι ακόμη και τα πιο απλά, ασήμαντα και "ψυχρά" της ζωής μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης)!!!

>> Είναι που διαβάζω για το Πανεπιστήμιο κάτι παπαρδέλες για δίκτυα υπολογιστών κι έχω πελαγώσει…

Πελαγώσει;;; Και γιατί δεν ζητάς βοήθεια από τον πρίντερ-φρεγάτα (τι, μόνο τον Στρατό Ξηράς θα εξυπηρετεί, ως τανκ;;;);

Υ.Γ.: Ποιο Τμήμα (του πανεπιστημίου) σε τυραννάει;

Σε μια πρόσφατη περιήγηση μου στο Πλαίσιο με κατέλαβε πολιτισμικό σοκ όταν διαπίστωσα, δια της επαγωγής, ότι ο εκτυπωτής μου [ας τον λέμε τανκ στο εξής] δεν πρέπει πια να στοιχίζει πάνω από 10 ευρώ. Μιλάμε για απλό inject μηχάνημα, του ’98, που πρωτοσυνέδεσα σε Η/Υ 386!

Παράξενη δεν είναι αυτή η απαξίωση του hardware; Εγώ έχω ένα flatbed scanner τέρας (ας το πούμε ελικοδρόμιο), δώρο από ένα φίλο, πιθανότατα ένα απ' τα πρώτα μοντέλα SCSI scanners που ήρθαν στη χώρα. Εντελώς άχρηστος, πιάνει όλο το χώρο κάτω από μιά πολυθρόνα και δεν έχω ιδέα πως μπορώ να τον ξεφορτωθώ "υπεύθυνα". Ε, και φυσικά, ένα δωμάτιο γεμάτο απαρχαιωμένα μαραφέτια (δίσκους, κάρτες, κουτιά, τροφοδοτικά, ανεμιστήρες κλπ.)

ΥΓ: Δε σχολιάζω το υπόλοιπο (εξαιρετικό) κείμενο, γιατί με τους πειραματισμούς σου έσπασε το comment screen και δε βλέπω το άρθρο όταν σχολιάζω (γράφει μόνο: [if gte vml 1]> ΥΓ: Επίσης συγγνώμη αν σας κουράζω τους οφθαλμούς με τις αλλαγές γραμματοσειρών. Απλώς πειραματίζομαι.)

@en plo,
Πού να πρωτοαπαντήσω;
Δημοσιογραφία και ΜΜΕ σπουδάζω, στο ΑΠΘ.


@Oneire,
stay online,
μόλις στερέψει η έμπνευση ετοιμάζω post-ψυγείο για τα "scanlations" στα manga.Δόξα και τιμή στα (επίσης κιτρινισμένα από το χρόνο) scanners!
[Εκτός κι αν το είχα ήδη γράψει στην εργασία που σου 'στειλα]

@Oneiros ps:
(γράφει μόνο: [if gte vml 1]>)
ΣΥΜΦΟΡΑ ΜΟΥ!
Λες ο ιός των γιαπωνέζικων τανκς να μεταλλάχθηκε και να προσέβαλε και το δύσμοιρο blog μου;

Δε χρειάζεται (απαραίτητα!) να απαντήσεις. Άσε με να φανταστώ τις απαντήσεις! Μόνο μία απάντηση δεν θα μπορούσα να φανταστώ κι αυτή την έδωσες (εδώ που τα λέμε, βέβαια, κι αυτή θα μπορούσα να τη φανταστώ!)!

stay online,
μόλις στερέψει η έμπνευση ετοιμάζω post-ψυγείο για τα "scanlations" στα manga.Δόξα και τιμή στα (επίσης κιτρινισμένα από το χρόνο) scanners!


Wow, το κόλλησες για τα καλά το μικρόβιο των κόμιξ, βλέπω' θα το περιμένω εναγωνίως το post. Εν τω μεταξύ, διάβασε και μιά πρόσφατη κριτική για μιά πολύ καλή σειρά (fansubed) anime που βλέπω αυτό τον καιρό.

Και για να σου δώσω επιπλέον υλικό για τη συνέχεια, ρίξε μιά ματιά σ' ένα φανταστρουμφικό δείγμα της νέας γενιάς των webcomics: The Spiders!

samiamidaki mou!!!

htan megalo sok na dw sto internet..sto blog sou, thn traumatikh mas empeiria me to "tank" (mou epitrepeis na to onomazw tank to akatanomasto,e?)
ksereis...mexri na moirasteis mazi mou to drama pou viwneis k esy me to tank sou..nomiza pws eftaiga egw gia o,ti phgaine strava me ta "marafetia mou". otan xalouse o computoras 'h o ektypwths...otan panta kati kollouse 'h de leitourgouse thn pio krisimh stigmh..otan xanotan ta pio shmantika arxeia ws dia mageias.. nomiza h kapserh pws ftaei to karma mou! nomiza pws eftaige h arnhtikh mou aura otan hmoun dipla se kapoio mhxanhma.
alla telika file oxi! ftaei h kataramenh h texnologia! pou me mperdeuei kai ta xanw k panta kati xalaw. 'h mallon oxi...den xalaw tipota egw..auta xalane apo mona tous!!! de me sympa8ei h texnologia..san giagia niw8w.
opote toulaxiston gia ton epson de ftaiw egw!

syggnwmh gia thn kataxrhsh xwrou, gia to logidrio kai to prhksimo alla...kala poy yparxei k to blog sou ttalloudi mou gia na pw k gw kapou ton pono mou! giati egw ta lew alla...poios na me katalavei oti oi computores me misoun?

Πάγιος κανόνας σε θέματα απαρχαιωμένου hardware:

"Ποτέ δεν πετάμε/πουλάμε πράγματα με τα οποία έχουμε δεθεί ψυχολογικά!"

Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι μετά το μετανιώνεις οικτρά.

Λοιπόν έχω κι εγώ τον ίδιο εκτυπωτή. Τον άφησα στη μάνα μου μαζί με τον 486, για να παίζει.
Η μάνα μου του βάζει κι εκείνο το χαρτί με τις τρύπες, σαν αυτό που εκτυπώνουν τα μαγαζιά της αποδείξεις. Και βγάζει αυτό το ανατριχιαστικό κριιιιι-κριιιι-κριιιιι και εκτυπώνει γραμμή-γραμμή.

Δημοσίευση σχολίου

c'est moi:

  • I'm Ttallou
  • From
ttallou's blog profile