« Home | Αν ο Παύλος Σιδηρόπουλος είναι ο Έλληνας Jim Morri... » | Η Κρήτη βράζει κι η Ελλάς αναστενάζει... » | Free Marios » | "Και τώρα η χήρα του με δύο ορφανά, με τρεις κι εξ... » | Österreichisch Inspiration » | "I'm so tired, I can't sleeep..." » | Λολίτα » | Καλή σου ξεκούραση... » | Η σειρήνα (μια ιστορία του καλοκαιριού) » | Το χτύπημα του τσουνάμι πέρσι, τέτοια μέρα, με εί... » 

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2006 

Προπαγάνδα made in green...

Δυο ειδήσεις πράσινου ενδιαφέροντος μ’ έκαναν να επιστρέψω στα posts αθλητικού ενδιαφέροντος. Οι ειδήσεις έχουν ως εξής:

· Προ ημερών ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (με σήμα το τριφύλλι) τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή του, και διεθνή με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, Δημήτρη Παπαδόπουλο, για την έξοδό του, τις μέρες των Χριστουγέννων, στα μπουζούκια.

· Η ίδια ομάδα, στην προσπάθειά της να συνασπίσει τον κόσμο στην επιμονή τους ότι αδικείται από τη διαιτησία, παρήγαγε και κυκλοφορεί μέσω του επίσημου περιοδικού της, ένα dvd με τους φετινούς αγώνες που «σφαγιάστηκε» από τη διαιτησία.

Μάλιστα. Δε θα ασχολούμουν με το θέμα, αν η αεκτζίδικου ενδιαφέροντος εφημερίδα “Score” δε μου ‘δινε «τροφή για τα θηρία» με το σχετικό αφιέρωμά της: «Εκτός από σφαγές έπεσαν και καρπαζιές», γράφει στο εξώφυλλο, αναφερόμενη στα λάθη του ίδιου του ΠΑΟ που δε... «χώρεσαν στο dvd».

Ο φετινός ΠΑΟ έχει αποκλειστεί πριν τελειώσει το 2005 από τις δυο διοργανώσεις κι έχει μείνει πίσω στην τρίτη. Ο άλλοτε «Ευρωπαίος» του ελληνικού ποδοσφαίρου άλλαξε πρόστυχα την ορθογραφία στην ιδιότητά του κι εισέπραξε 16 «τεμάχια» στις 4 εξόδους του από τα σύνορα. Τουτέστιν, 4 γκολ/αγώνα.

Στο Κύπελλο Ελλάδος αποκλείστηκε προ καιρού από τον Εργοτέλη Κρήτης, που αγωνίζεται στην β’ κατηγορία και στο πρωτάθλημα βρίσκεται 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή και 8 από τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο χρυσοφόρο Champions League.

Δε φταίει όμως ο ΠΑΟ γι’ αυτό, φταίει η κακή διαιτησία που, σαν αλλήθωρος ταύρος, στα πράσινα αφηνιάζει. Κι έσπευσε η ΠΑΕ, ολόκληρη ΠΑΕ, δηλαδή σοβαρή (υποτίθεται) Ανώνυμη Εταιρία, να ταΐσει τον πικραμένο κόσμο με φτηνές δικαιολογίες, πείθοντάς τον πως η ίδια είναι ανεύθυνη. Δε φταίει η ΠΑΕ, που έδιωξε απ’ την ομάδα τους μισούς πρωταθλητές Ευρώπης για άλλους παίκτες φτηνότερους, ούτε που έδιωξε το μοναδικό προπονητή που της έδωσε πρωτάθλημα αυτά τα 8 χρόνια.

Φταίει η φάλτσα διαιτησία κι οι ανεύθυνοι παίκτες, που βγαίνουν χριστουγεννιάτικα στα μπουζούκια παρέα με τον τέως πράσινο και νυν ερυθρόλευκο και μέλος του Ολυμπιακού, Αντωνάκη Νικοπολίδη.

Στην πραγματικότητα, ούτε η ΠΑΕ φταίει ούτε οι παίκτες. Ο κόσμος φταίει, που διψά για χρωματιστά εξώφυλλα μεγαλείου και που, τρώγοντας το κουτόχορτο (ή το τριφύλλι) θα στήσει στην επόμενη στραβή τους παίκτες στη γωνία ζητώντας τους το αίμα και τον ιδρώτα τους για την ομάδα. Για να φύγουν κι αυτοί, ως losers, και να ‘ρθουν νέοι, για νέες σφαλιάρες και νέα εξώφυλλα και dvd

Το θηρίο (που έφαγε την τροφή) ποιο είναι;

Ας πούμε ότι θηρία είμαστε οι bloggerz.

[κλικ-συνειρμός: "Ας πούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε ένα υποθετικό...τσίρκο". Παύλος Σιδηρόπουλος-"Welcome to the show"]

"Τροφή για τα θηρία" είναι και τίτλος τραγουδιού και cd single των Ξύλινων Σπαθιών.

Υποθέτω, τότε, ότι είναι ευτυχές το γεγονός πως σε αυτό το τσίρκο δεν κατάφεραν ακόμη να εισχωρήσουν οι θηριοδαμαστές...

Υ.Γ. 1: Ναι, αλλά στο τραγούδι των "Σπαθιών" οι πρωταγωνιστές (εμείς;) δεν είναι τα θηρία. Γίνονται οι ίδιοι το θήραμα...

Υ.Γ. 2: Εγώ, μερικές φορές, αισθάνομαι σαν κατοικίδιο (θηρίο)...

Δημοσίευση σχολίου

c'est moi:

  • I'm Ttallou
  • From
ttallou's blog profile