« Home | "Και τώρα η χήρα του με δύο ορφανά, με τρεις κι εξ... » | Österreichisch Inspiration » | "I'm so tired, I can't sleeep..." » | Λολίτα » | Καλή σου ξεκούραση... » | Η σειρήνα (μια ιστορία του καλοκαιριού) » | Το χτύπημα του τσουνάμι πέρσι, τέτοια μέρα, με εί... » | Heiliger Abend » | Μια ζωή τσαλακωμένη, λο-λόγια... » | Ready for Hamburg? » 

Κυριακή, Ιανουαρίου 01, 2006 

Free Marios

Ο Μάριος Ματσάκης, ο πιο πελλός πολιτικός ever στην ιστορία της Κύπρου, συνελήφθη ψες στο φυλάκιο του Λήδρα Πάλας (φωτογραφία αριστερά), στη Λευκωσία, από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής είχε σκοπό να περάσει στα Κατεχόμενα μαζί με τη συνάδελφό του από την Πολωνία Γενοβέφα Γκράμποφσκα για να μεταφέρει στον αιρετό ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, πρωτοχρονιάτικο δώρο (βασιλόπιτα). Στο φυλάκιο, όμως, η αστυνομία του ψευδοκράτους τον συνέλαβε, ως καταζητούμενο, για την ενέργειά του τον περασμένο Νοέμβριο να κατεβάσει την τουρκική σημαία από αυθαίρετο τουρκικό φυλάκιο στη νεκρή ζώνη κοντά στην περιοχή Λουρουτζίνα (φωτογραφία δεξιά).
Η κυπριακή κυβέρνηση προέβη σήμερα, πρωτοχρονιάτικα, σε διπλωματικό διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη καταγγέλοντας τη σύλληψη ως παράνομη ενέργεια.
Ο Ματσάκης, που εξέλεγη το 2004 ευρωβουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα (του Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου)

λαμβάνοντας 27.731 ψήφους, δεν προκαλεί για πρώτη φορά το ενδιαφέρον κοινού, πολιτικών και ΜΜΕ. Ιατροδικαστής στο επάγγελμα και ερχόμενος εξ Αγγλίας προ δεκαετίας, ανέπτυξε δυναμική πολιτική δράση πότε καταγγέλοντας τη Βρετανία για τις αυθαιρεσίες της στις περιοχές των στρατιωτικών βάσεών της στο νησί και πότε καταγγέλοντας τον Αττίλα. Στο ενδιάμεσο, κατηγορήθηκε κι ο ίδιος για αρχαιοκαπηλία και δωροδοκία αστυνομικού, αλλά, ως βουλευτής, χαίρει ασυλίας.

Το πώς, όμως, θα ξεμπλέξει από τις στοργικές αγκάλες του Αττίλα, Κύριος οίδε!

ΥΓ: Η τύχη της βασιλόπιτας αγνοείται.
ΥΓ2: Καλή χρονιά να 'χετε!

Κυπριακός τύπος:
Φιλελεύθερος
Σημερινή

Αυτός θα ξεμπλέξει πολύ γρήγορα απ' την αγκάλη του Αττίλα. Θα τον σώσει η ιδιότητά του. Αλίμονο στους υπόλοιπους που δεν ξέμπλεξαν ποτέ...

Υ.Γ. 1: Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η βασιλόπιτα (κέικ, όχι τσουρέκι, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρίά μας στα Κατεχόμενα) κατέληξε στο στομάχι του Ταλάτ. Προδήλως, ήταν αυτός που βρήκε και το φλουρί, ωστόσο ελέγχεται ως ανακριβής η πληροφορία ότι θα πάρει και το δώρο (που για φέτος ορίστηκε η κυριαραχία όλης της νήσου!), καθώς διέπραξε ατιμία, αφού έφαγε όλη τη βασιλόπιτα, στερώντας με αυτό τον τρόπο από οποιονδήποτε άλλο τη δυνατότητα να διεκδικήσει το φλουρί!
Σημειώνεται ότι ο Ταλάτ παραπονέθηκε περί την 4ην πρωινήν σήμερον διά στομαχικάς διαταραχάς εις την σύζυγόν του, υπό την συνοδείαν της οποίας οδηγήθηκε ουκ ολίγες φορές εις το αποχωρητήριον. Λίγες ώρες αργότερα, έντρομοι πληροφορήθηκαν αμφότεροι (από στελέχη της ελληνικής Ε.Υ.Π. - με την ευγενήν μεσολάβησιν του σταθμάρχου της MI6 εν Ελλάδι, Νίκολας Λάνγκμαν) ότι η βασιλόπιτα προήρχετο από ένα εκ των ζαχαροπλαστείων "του τρόμου" που απεκάλυψε η εκπομπή "Αποδείξεις" του σεβαστού κ. Νικολάου Ευαγγελάτου. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες, Μεχμέτ;

Υ.Γ. 2: Πελλός μεν, αλλά από μικρό κι από πελλό όχι μόνο μαθαίνεις την αλήθεια, αλλά βλέπεις και πράξεις που από "γνωστικούς" δεν θα έβλεπες ποτέ...

Καλή χρονιά!

Ο Ματσάκης ήξερε ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Ήξερε επίσης ότι την Πρωτοχρονιά ο κόσμος είναι αδκιασερός και παρακολουθεί τηλεόραση (maximum coverage), yet σηκώθηκε να πάει ιμίσιημου για να δώσει βασιλόπιττα και πράσινα άλογα.
Εγώ νομίζω η βασιλόπιττα ήταν φονικό όπλο, με το σκεπτικό να τη φάει ο ανυποψίαστος Τουρκοκύπριος, να του σταθεί το σελίνι και να στιλλομαθκιάσει. Είναι σατανικό άμα το σκεφτείς. James Bond καταστάσεις.

Βέβαια, πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι δεν πρέπει να παραβλέψουμε δύο γεγονότα:
α) ότι -όπως διαφαίνεται από τα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου- ο Ματσάκης ΔΕΝ είχε περάσει στο έδαφος του ψευδοκράτους όταν συνελήφθη. Βρισκόταν στο ελεύθερο, κυπριακό, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ έδαφος. Συνεπώς και λόγος συλλήψεως να υφίστατο, αυτή (η σύλληψη) καθίσταται αυτομάτως παράνομη, αφού έγινε σε έδαφος στο οποίο η δράση των "απαγωγέων" δεν ήταν εξουσιοδοτημένη και δεν νομιμοποιούνταν,

β)ότι η σύλληψη ήταν έτσι κι αλλιώς παράνομη, αφού -εκτός των παραπάνω- τελέστηκε από ανθρώπους-"φαντάσματα" ή από υπηρεσίες-"φαντάσματα". Το ψευδοκράτος αναγνωρίζεται μόνο από τον εαυτό του και από την Τουρκία. Για όλο τον υπόλοιπο κόσμο δεν υφίσταται! Άρα, ποιοι απήγαγαν τον Ματσάκη; Οι ανύπαρκτοι; Σε ποιο δικαστήριο τον οδήγησαν; Στο ανύπαρκτο;
Κανονικά, αν οι θεσμοί λειτουργούσαν, θα έπρεπε ήδη να έχει υπάρξει παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων της Ε.Ε., αλλά και του Ο.Η.Ε.
Αλλά... "θεσμοί" είπα...;

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι πριν μερικές μέρες ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε πως θα δικαστεί η υπόθεση Ματσάκη σχετικά με την υποτιθέμενη αμοιβή που ζήτησε που αστυνομικό για συγκάλυψη υπόθεσης (στις 28 συγκεκριμένα). Πόσες μέρες επεράσαν που τότε μέχρι την σύλληψη του που τις κατοχικές δυνάμεις είπαμε;

Ίσως να το... "κουράσαμε" το θέμα, αλλά μιας και δεν ασχολούνται με αυτό τα ελληνικά Μ.Μ.Ε., ας ασχοληθεί μαζί του αυτό το μπλογκ... :)
Για την ιστορία, περίπου στις 6 το απόγευμα έφθασε στην ελεύθερη Κύπρο ο Ματσάκης, από το οδόφραγμα στον Αγιο Δομέτιο. Νωρίτερα, το ψευδοδικαστήριο του ψευδοκράτους, ψευδοαποφάσισε να ψευδοαναβάλει την ψευδοδίκη του Ματσάκη για την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου. Το ψευδοκράτος, μάλιστα, ανάγκασε τον Ματσάκη να ψευδοϋπογράψει ψευδοεγγύηση 17.850 κυπριακών λιρών, της οποίες ΔΕΝ θα καταβάλει, υπό την αίρεση, όμως, ότι θα ψευδοπαρουσιαστεί στην ψευδοδίκη (κάτι που ήδη δήλωσε ότι δεν θα ψευδοπράξει).
Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμαααα...

Ωραία λέξη αυτό το πελλός, ttallou μου. Θέλω πλήρη αναφορά... Ισχύει και το πελελός;

Παρακολούθησα αυτή την παράξενη (-χάριν εντυπωσιασμού; αλλά τελικά γύρισε προς όφελος του ψευδοκράτους;-) υπόθεση. Δυστυχώς ισχύουν οι διαπιστώσεις που αναφέρουν εδώ οι σχολιαστές σου.


Καλή χρονιά να σού ευχηθώ με ό,τι καλό, σύνεση, φρόνηση κι υγεία. Καλή πρόοδο εκεί στην ξένη από μεθαύριο. Τί, θα πάς να δείς και την Vista από κοντά;

@en plo,
Άγιος Δομέτιος ακούω...Κάποτε είχα χαθεί εκεί. Λέτε να 'χαμε pre-matsakis katexomena story το '96 με την αφεντιά μου; :Ρ

@θείο τραγί,
ευχαριστώ και ανταποδίδω ευχές για υγεία, χαρά και δημιουργικότητα.
Για τη vista, δεν ξέρω, σκοπεύω να γυρίσω την Ευρώπη (λέμε τώρα...), οπότε δε γνωρίζω αν θα μείνει χρόνος για τη Γερμανία!

Α! Ωραίο το πελλός, ναι!
Για το πελελός, ένι ξέρω, εν να το ψάξω ;)

Πότε εν να στραφεί πίσω στις Ευρώπες να υσηχάσουμε? Άτε κανεί Christmas Holidays, back to work!

>> Λέτε να 'χαμε pre-matsakis
>> katexomena story το '96 με την
>> αφεντιά μου; :Ρ

Δηλαδή, εξαιτίας σου ανηγέρθη το οδόφραγμα;;;
Ας είναι... Χαλάλι σου!

Πελελός =τρελλός

Να υποθέσω πως πελλός =τρελλός επίσης; Ζουρλός.

Φιλιά!

Δημοσίευση σχολίου

c'est moi:

  • I'm Ttallou
  • From
ttallou's blog profile